Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • Militaire oefening

  Van 2 tot en met 8 november 2020 vindt er binnen de gemeente Bladel een militaire oefening plaats. De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen getraind worden in het uit handen blijven van de tegenstander in vijandelijk gebied. Doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Ook worden de COVID-19 regels in acht genomen tijdens de gehele oefening.

 • Steunpunt coronazorgen

  Lonely

  Nu de coronacrisis zo lang aanhoudt, leidt dit bij sommige mensen tot mentale problemen. Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het www.steunpuntcoronazorgen.nl.

 • Infoavond De Hoeve op een later moment vanwege aangescherpte coronamaatregelen

  logo gemeente Bladel

  Onderzoek naar weginrichting wordt opgestart 

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de informatieavond over maatregelen aan De Hoeve in Netersel voorlopig niet door te laten gaan.

 • Update twee grote acties voor de verduurzaming van koopwoningen

  dak met zonnepanelen

  Inwoners van de gemeente Bladel met een koopwoning hebben op 29 september 2020 een waardebon van € 70,- ontvangen. De waardebon kan gebruikt worden om energiebesparende producten aan te schaffen bij bouwmarkten, webwinkels en lokale (doe-het-zelf)winkels. 

 • Gebruik mondkapje

  mondkapje

  Door een mondkapje te dragen, helpt u voorkomen dat corona zich verder verspreidt. U beschermt er andere mensen mee als u zonder het te weten zelf corona hebt. Een mondkapje kan veel virusdeeltjes tegenhouden, maar alleen als u het goed gebruikt. In dit filmpje ziet u hoe u een mondkapje moet gebruiken.

 • Verplaatsing luiercontainers Bladel en textielcontainers Hapert

  container

  In verband met de sloop van de oude sporthal in Bladel en de daar geplande woningbouw zijn de luiercontainers tijdelijk verplaatst naar het parkeerterrein bij Cultureel Centrum, “Den Herd” aan Emmaplein 4 in Bladel.

 • Alternatief campagne Aandacht voor Elkaar

  Aandacht voor elkaar

  Al ruim een half jaar houdt het coronavirus iedereen in de greep. Er zijn allerlei maatregelen om virusbesmettingen te beperken; anderhalve meter afstand houden, handen goed wassen, niezen in de ellenboog en zoveel mogelijk thuis werken.

 • Noodverordening COVID-19 VRBZO

  afbeelding corona

  Bekijk hier de Noodverordening COVID-19 die vanaf 14 oktober van kracht is.

 • Tot 28 oktober a.s. geen binnensport voor kinderen boven 12 jaar

  hou afstand

  Na de tijdelijke sluiting van het Pius X-College heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om aanvullend op alle maatregelen de sporthallen in Bladel en Hapert én de sportruimten in de gemeenschapshuizen in Netersel, Casteren en Hoogeloon in ieder geval tot 28 oktober aanstaande, gesloten te houden voor kinderen boven de 12 jaar.

 • Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  coronavirus

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is.

 • Herinrichting Oude Provincialeweg te Hapert

  Oude Provincialeweg Hapert

  Nu de werkzaamheden aan de doorgaande wegen De Wijer, Nieuwstraat en Ganzestraat zijn afgerond, is de Oude Provincialeweg aan de beurt om heringericht te worden. Hierbij wordt naar alle facetten gekeken, zowel boven als onder de grond. Uw input voor dit project wordt gevraagd!

 • Aandacht voor elkaar

  Met aandacht voor elkaar

  Het coronavirus raakt ons allemaal en volhouden is lastig. Vorige week startte de periode van 'Aandacht voor elkaar', om samen door deze tijd heen te komen. Deel en lees verhalen van anderen via de website www.aandachtvoorelkaar.nl/verhalen.

 • Voorbereidingen op start bouw nieuwe MFA-Hapert

  MFA Hapert achterkant

  De gemeente Bladel heeft bouwbedrijf BMV uit Veldhoven opdracht gegeven voor de bouw van de nieuwe MFA (Multifunctionele Accommodatie Hapert). De MFA komt tegen de achterkant van het huidige kerkgebouw. Om daar plaats voor te maken zijn inmiddels de voormalige Marnixschool en de voormalige pastoorswoning aan de Oude Provincialeweg gesloopt.

 • Subsidie voor waardering vrijwilligers

  De gemeente Bladel heeft een subsidieregeling voor waardering van vrijwilligers van niet-gesubsidieerde organisaties ingesteld. Vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Bladel die geen jaarlijkse subsidie van de gemeente ontvangen, kunnen net zoals voorgaande jaren, in 2020 in aanmerking komen voor een éénmalige subsidie.

 • Ophanghaken (kroonringen) voor PMD-zakken in alle kernen

  kroonring afval

  In de Afvalkalender 2020 was aangekondigd dat er in het begin van het jaar binnen de bebouwde kom van alle woonkernen zogenaamde kroonringen aangebracht zouden worden aan lantaarnpalen. Een kroonring is een ring met 6 knoppen die, bij voorkeur, aan een lantaarnpaal (op ca. 1,5 meter hoogte) wordt bevestigd. Aan de kroonring kunnen PMD-zakken worden gehangen. Helaas is het aanbrengen van de kroonringen flink vertraagd, mede door de coronabeperkende maatregelen. Inmiddels is afvalinzamelaar Baetsen weer gestart met het ophangen van de kroonringen. Het streven is om eind 2020 alle kroonringen geplaatst te hebben.

 • Brief van burgemeester Remco Bosma van 10 oktober 2020

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  We zagen al een paar weken de besmettingen met het coronavirus oplopen in de Kempen. Vorige week ging het echt heel hard. Bladel stond bovenaan in de lijst met gemeenten waar het coronavirus zich het snelst verspreidt. Een hele ongewenste eerste plaats, als u het mij vraagt.

 • Herfstvakantie

  De herfstvakantie staat voor de deur en deze periode is dit jaar door het coronavirus anders dan normaal. Ga je toch op vakantie of een dagje weg? Houd je aan de maatregelen om corona onder controle te krijgen.

 • Bezoek aan werkzaamheden door leerlingen

  Op vrijdag 25 september zijn de leerlingen van Basisschool De Vest in Hoogeloon gaan kijken bij de werkzaamheden die worden uitgevoerd in het centrum van Hoogeloon. In Hoogeloon worden de komende jaren aanpassingen gedaan om de kern weerbaarder te maken voor klimaatverandering.

 • Gemeente Bladel weer een stuk schoner na World Cleanup Day

  Wereldwijd kwamen miljoenen vrijwilligers in actie voor een schonere leefomgeving tijdens de ‘World Cleanup Day’. Ook in gemeente Bladel kwamen veel mensen in actie! Meer dan 230 fanatieke inwoners gingen de strijd aan tegen zwerfafval. In totaal verzamelden zij tientallen volle zakken met zwerfafval.

 • Hoezo, geen wifi?! Webinar over opvoeden in een wereld van social media en internet

  YouTube, Roblox, Minecraft, TikTok. Onze kinderen zijn er maar druk mee. Veel contact vindt online plaats. En ze beleven er vaak een hoop lol aan. Als ouder van een kind in de bovenbouw kunt u niet meer met alles meekijken, maar hoe houdt u dan toezicht? Welke grenzen stelt u? En hoe ver gaat u daarin?

 • Brabant geeft energie aan nieuwe projecten

  Vanaf 15 oktober 2020 opent de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’. De provincie is op zoek naar projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen.

 • Winkelgebieden Bladel en Hapert geslaagd voor KVO hercertificering

  Door keuringsinstituut KIWA is een controle uitgevoerd in het kader van de hercertificering voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) van de winkelgebieden van Bladel en Hapert. De controle is met een goedkeurend oordeel afgerond. Dat betekent dat het KVO-certificaat met drie jaar wordt verlengd.

 • Vervanging huisaansluitingen gas in Hapert

  werk in uitvoering

  Enexis gaat de gas-huisaansluitingen in de Plantenbuurt in Hapert vervangen. Dit kan voor enige overlast zorgen op de voetpaden.

  De werkzaamheden staan gepland vanaf 12 oktober 2020 tot en met december 2020.

 • Gebouwen van groot belang en doorstroomlocaties

  Onderstaand vindt u informatie over de regionale afspraken over ontheffing voor samenkomsten in gebouwen van groot belang voor de regio, en het aantal toegestane bezoekers per doorstroomlocatie.

 • Werkzaamheden openbare verlichting

  lantaarn

  Week 41 t/m 45 wordt er door de firma Heijmans werkzaamheden verricht aan de openbare verlichting in de gemeente Bladel. U kunt hiervan hinder ondervinden. Gemeente Bladel vraagt hiervoor uw begrip.

 • Advies: draag mondkapjes op drukke publieke plaatsen

  Foto van mondmaskers

  Vanaf 29 september 18.00 uur geldt in de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost het dringende advies aan iedereen om zoveel mogelijk mondkapjes te dragen in publieke gebouwen waar veel mensen tegelijk zijn.

 • Brief van burgemeester Remco Bosma

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  Inmiddels leven we al ruim een half jaar met de realiteit van het coronavirus. Een heel aantal maanden waren de cijfers van besmettingen hoopgevend. Met elkaar wisten we die cijfers laag te houden; we deden het samen.

 • Begroting 2021 is digitaal

  Dit jaar is er besloten om de begroting 2021 van de gemeente Bladel op een andere manier op te stellen dan voorgaande jaren. De begroting is namelijk voor het eerst digitaal te bekijken! Op deze manier hoopt de gemeente inwoners meer te betrekken bij het begrotingsproces.

 • Regionaal Sport- en beweegakkoord voor de Kempen

  Kempisch Sport- en Beweegakkoord

  Met dank aan een groot aantal partners uit diverse sectoren is het Sport- en beweegakkoord ‘De Kempen in beweging’ gerealiseerd. Partners uit de sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, overige maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden zijn samen tot de invulling van dit Sport- en beweegakkoord gekomen.

 • Heeft u een droom voor uw buurt? Kern met Pit helpt!

  Heeft u een goed idee voor de buurt bedacht? Dan is het nu tijd voor actie! Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven door heel Nederland, van een beweegroute in de wijk tot dorpsmusical. Deelname is gratis.

 • Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021

  De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten.

 • Expositie van de Blaalse School in gemeentehuis Bladel

  gemeentehuis voorzijde

  Van begin september tot en met eind november is in het gemeentehuis het werk te zien van teken- en schilderclub de Blaalse School.

 • Statement voorzitters Brabantse veiligheidsregio’s: Houd u aan de regels!

  Hoe houden we het coronavirus buiten de deur

  Beste Brabanders,

  Het is nog geen twee weken geleden dat wij onze zorg uitspraken over het toenemende aantal coronabesmettingen. Die toename gaat helaas onverminderd door. In het westen van het land, maar ook in delen van onze eigen provincie.

 • Start werkzaamheden MFA Hapert

  Sinds 22 juni jl. is Vissers Hoogeloon BV onder verantwoordelijkheid van Bouwbedrijf B.M.V. uit Veldhoven begonnen met de sloop van de voormalige pastoorswoning en de Marnixschool te Hapert, om plaats te maken voor de bouw van  de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA)!

 • Coronamaatregelen bij de milieustraat

  Om mogelijke besmetting met het coronavirus voor bezoekers, medewerkers en transporteurs zo klein mogelijk te houden, zijn ook bij de milieustraat beschermende maatregelen ingevoerd. Deze maatregelen komen overeen met de landelijke richtlijnen van het RIVM.

 • 0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 - 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

 • Brief van burgemeester Remco Bosma

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  De corona updates komen dagelijks voorbij in het nieuws. Cijfers van besmettingen en overledenen, verhalen van patiënten en hulpverleners, virologen die aanschuiven in praatprogramma’s, korte video-updates in frontberichten op tv en persconferenties van minister-president Rutte; de informatiestroom rondom het Covid-19 virus is groot. Het is allemaal bijna niet bij te benen. Dat merk ik zelf ook.

 • Uitvoering watervisie in Hoogeloon

  De gemeente Bladel heeft een watervisie opgesteld voor Hoogeloon om de wateroverlast aan te pakken, de verouderde riolering te vervangen en om klimaatbestendig te worden voor de toekomst.

 • Begrijpelijke uitleg over corona voor iedereen

  In deze tijd van crisis is toegankelijke informatie voor iedereen van levensbelang. Voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking zijn speciale communicatiemiddelen ontwikkeld.

 • Brief van burgemeester Remco Bosma aan de inwoners van gemeente Bladel

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  Sinds mijn brief van twee weken geleden is er veel veranderd in ons land en in uw leefomgeving. Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is hard gestegen. En er zijn op het moment dat ik u schrijf al ruim 400 mensen overleden aan de gevolgen van dit virus. Het zijn harde cijfers die we via het RIVM, nieuwssites, journaals en kranten binnen krijgen. Ik raak er niet aan gewend.

 • Brief van de burgemeester aan alle kinderen van gemeente Bladel

  Beste kinderen,

  Wat een rare tijd is het hè? Gaat het bij jou thuis ook veel over het coronavirus? En zie je de berichten over het Jeugdjournaal? Bijna elke dag is er wel iets nieuws te melden; het is bijna niet meer bij te houden.

 • Burgemeester Remco Bosma schrijft brief aan inwoners n.a.v. coronavirus

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  De afgelopen weken heb ik net als velen van u, het nieuws over de eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland op de voet gevolgd. Toen vorige week de aantallen verder toenamen, was ook ik bezorgd.