Pagina opties

Groter
RSS

Brief van de burgemeester aan alle inwoners (30-10-2020)

Foto burgemeester Remco Bosma

Beste inwoners van de gemeente Bladel,

We zitten in een gedeeltelijke lockdown en weten nog niet wat het effect is van de huidige coronamaatregelen. 

Het is een zware tijd. En ook al zijn we het soms zat, we moeten het samen volhouden om nog zwaardere maatregelen te voorkomen. Voor jezelf en voor elkaar. Ik weet dat velen verlangen naar het laten vieren van de teugels. Ook ik zou dat soms wel prettig vinden. Maar ik realiseer me dat het daarvoor nog te vroeg is. De recente stijging van het aantal besmettingen, ook in de Kempenregio, is daar het bewijs voor.

Wat doen we al?

De horeca is momenteel dicht, veel ondernemers moeten zich aanpassen. Gelukkig is er naast de landelijke steun ook een regionaal herstelaanpak waarvoor 2 miljoen euro beschikbaar is gesteld. Hiermee leveren we een bijdrage aan projecten die gericht zijn op digitalisering van MKB en onderwijs, omscholen en opleiden van werknemers en het delen van kennis en samenwerking voor centrumgebieden. Verder proberen we u via onze website en sociale media kanalen te voorzien van tips en u bedacht te houden op het feit dat het coronavirus nog steeds onder ons is.

Nieuw: onafhankelijke ouderenconsulent

We merken dat de oudere inwoners onder ons vaak niet weten bij welk loket ze moeten zijn. Sinds kort is er een onafhankelijke ouderenconsulent (Loes) aan het werk. Zij kan hulp bieden en is het aanspreekpunt voor ouderen. Zij weet welke problemen er spelen doordat ze veel buiten is en veel ouderen spreekt. Loes heeft een frisse blik en begeleidt u persoonlijk, makkelijker en sneller naar een passende oplossing door partijen samen te brengen en structuur aan te brengen in de hulpverlening. Meer informatie vindt u op bladel.nl

Wat kunt u doen?

We hopen dat de horeca snel weer open gaat en dat we weer meer vrijheid krijgen. Ik vraag u daarom in ons alle belang vol te houden en de landelijk gestelde maatregelen te (blijven) volgen; blijf anderhalve meter afstand houden en durf elkaar er ook op aan te spreken als u ziet dat het eens mis gaat. Zoek de drukte niet op, was vaak uw handen en hoest en nies in uw ellenboog. Werk thuis, tenzij het niet anders kan en draag een mondkapje in publieke binnenruimtes. Blijf bij klachten thuis en laat u testen.

Wat kan wél?

U zult denken dat er niet veel mogelijk is. Maar wat is er dan wel mogelijk? Genoeg! Zo kunt u elkaar buiten zeker ontmoeten op 1,5 meter afstand. U kunt vrienden en familie bellen of een kaartje sturen om te laten weten dat u kunt helpen en aan ze denkt en ga zo nog maar even door…

Waar staan we voor?

Bekend is dat besmettingen veelal in een thuissituatie worden opgelopen, vaak in een moment van onachtzaamheid. Onze handhavers worden, net als politieagenten, vaak aangesproken op het feit dat er te weinig handhaving is en strenger optreden gewenst is. We hebben echter simpelweg geen invloed op wat er achter de deuren van huizen gebeurt. We zijn geen politiestaat, laten we dat alsjeblieft ook niet worden. Ik vertrouw erop dat we met z’n allen het tij kunnen keren. We kunnen dit samen. En alleen samen krijgen we corona onder controle!

Vragen over het coronavirus?

Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of bel 0800-1351. Ik roep iedereen tot slot nogmaals op om de maatregelen in acht te nemen, er voor elkaar te zijn en aandacht voor elkaar te hebben.

Met hartelijke groet,

Remco Bosma,
Burgemeester gemeente Bladel