Pagina opties

Groter
RSS

Compliment voor de “stille” vrijwilliger! (02-10-2019)

Zoals eerder vermeld worden er door de gemeente Bladel voorafgaand het vrijwilligersfeest, dat staat gepland op 15 november aanstaande, een aantal ‘stille ‘vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Deze “stille“ vrijwilligers zijn aangemeld door mensen die, vaak van dichtbij, meemaken dat deze personen zich met hart en ziel  inzetten voor de bewoners van de gemeente Bladel. Zij doen hun vrijwilligerswerk vaak al jarenlang in alle bescheidenheid en worden daardoor niet altijd gezien. Dit zijn de eerste drie “stille” vrijwilligers die werden vereerd met een bezoek namens de gemeente Bladel. 

Louis van de Linden

Op 3 juli heeft Louis van der Linden zijn afscheidswedstrijd gespeeld bij VV Bladella. Jarenlang was Louis grensrechter en mede leider van een A-elftal. Al die tijd stond Louis meerdere malen per week klaar voor extra hand- en spandiensten als het om zijn elftal ging, maar nu gaat hij ècht stoppen. Bij deze afscheidswedstrijd speelden familie en bekenden van Louis mee. Zijn trouwste supporters, zoals zijn vrouw en (klein-)kinderen, waren erbij aanwezig toen Louis op het voetbalveld werd verrast met een speech.

De gemeente wil Louis hartelijk bedanken voor zijn trouwe inzet. Ook namens zijn voetbalteam en VV Bladella. 

Lambert Swaanen

Lambert maakt zich al jarenlang op vele plekken verdienstelijk. Hij is actief als vrijwilliger bij de KBO in Hapert en het Steunpunt de Kloostertuin. Echter zie je hem de meeste tijd, minstens 4 uur per dag, op een afgeladen volle fiets. Lambert ruimt namelijk dagelijks het zwerfafval op in Hapert en de verre omtrek. De officiële naam van dit vrijwilligerswerk is ZAPPER, wat zwerfafvalpakker betekent. Lamberts specialiteit is lege blikjes. Die brengt hij zakken vol mee naar huis, vaak wel zo’n 70 stuks op een dag.

De gemeente wil ook Lambert hartelijk danken voor zijn inzet en hoopt hem nog lang rond te zien fietsen om de gemeente mede schoon te houden. 

Jan Kox 

Jan helpt al jaren mee als vrijwilliger bij de Hoeksteen in Bladel. Sinds een aantal jaren draait hij bardienst tijdens de disco-avonden en danst hij een rondje mee met de gasten. Ook is hij sinds enkele jaren één van de “openers en sluiters” van het kapelletje op de weg richting Casteren. Daarnaast is hij jarenlang bloedplasma donor geweest. Hier moest hij helaas mee stoppen. Behalve dit soort maatschappelijk vrijwilligerswerk, staat hij ook altijd klaar voor iedereen die hulp nodig heeft.

De gemeente wil daarom ook Jan hartelijk danken. 

Deze drie “stille“ vrijwilligers werden namens de gemeente Bladel door wethouder Davy Jansen toegesproken, gefeliciteerd en hartelijk bedankt voor hun inzet bij hun vrijwilligerswerk. Verder werden zij getrakteerd op gebak en kregen zij een mooie bos bloemen.