Pagina opties

Groter
RSS

Compliment voor “stille” vrijwilliger! (09-10-2019)

Zoals eerder vermeld worden er door de gemeente Bladel voorafgaand het vrijwilligersfeest, dat staat gepland op 15 november aanstaande, een aantal ‘stille ‘vrijwilligers in het zonnetje gezet. Deze “stille“ vrijwilligers zijn aangemeld door mensen die, vaak van dichtbij, meemaken dat deze personen zich met hart en ziel  inzetten voor de bewoners van de gemeente Bladel. Zij doen hun vrijwilligerswerk vaak al jarenlang in alle bescheidenheid en worden daardoor niet altijd gezien. Dit zijn wederom 3 “stille” vrijwilligers die werden vereerd met een bezoek namens de gemeente Bladel.

Bertien Huijbregts uit Hapert regelt al jaren veel zaken voor de ziekenbezoekgroep van de parochie in Hapert en neemt tevens allerlei hand- en spandiensten voor haar rekening. Zij bezoekt zelf ook mensen die ziek zijn om hen op te beuren met een lach en een praatje. Indien nodig verzorgt ze ook een pannetje eten voor zieke buren. Bovendien helpt ze mensen bij het leren van de Nederlandse taal, met inburgering en kookt ze al 2 jaar lang elke week met leerlingen van het Pius X College. Daarnaast is ze al jarenlang een actieve deelnemer van Platform Informele Zorg van de gemeente Bladel. Iedereen die Bertien kent, weet dat zij altijd klaar staat om een handje te helpen.
Daarvoor wil de gemeente haar hartelijk danken.

Jan Schilders uit Bladel heeft jarenlang als vrijwilliger bij het kinderdagverblijf Kids Talent gewerkt als klusjesman. Hij stond altijd voor hen klaar en heeft heel wat tijd en moeite in alle klusjes en verbouwingen gestoken. Helaas heeft hij begin dit jaar aangegeven te moeten stoppen, omdat hij meer thuis moet zijn in verband met mantelzorgtaken. De medewerkers van Kids Talent wilden Jan graag nog een keer in het zonnetje zetten om hem te bedanken voor zijn inzet tijdens al die jaren.

Marianne Castelijns uit Hapert zet zich in als voorzitter en “manusje van alles” voor toneelvereniging de Eenakter. Will Slenders heeft op zijn sterfbed aan Marianne gevraagd dit van hem over te nemen en in goede banen te leiden want hij maakte zich grote zorgen over hoe het verder zou gaan met de vereniging. Er was destijds een bestuursverandering geweest en daardoor kwam er erg veel op haar bordje. Zo ook de organisatie rondom het toneelstuk over dementie dat 100 keer is gespeeld. Naast haar werk bij de Brandwondenstichting en als oppas-oma bezoekt ze regelmatig haar vroegere buren die op leeftijd zijn, om te zien of daar alles goed gaat.  Ook zet ze zich in als vrijwilliger bij de Kerststalorganisatie van Hapert.    

Deze drie “stille“ vrijwilligers werden namens de gemeente Bladel door wethouder Davy Jansen toegesproken, gefeliciteerd en hartelijk bedankt voor hun inzet bij hun vrijwilligerswerk. Verder werden zij getrakteerd op gebak en kregen zij een mooie bos bloemen.