Pagina opties

Groter
RSS

Doet u mee in project de Groene Long? (31-07-2019)

Wilt u uw droom realiseren in de Groene Long? Of een handje helpen bij andere initiatieven in dit gebied? Dan is dit het moment om mee te doen.

Op 20 juni heeft de gemeenteraad de kaders vastgesteld voor het gebied ‘de Groene Long’ in Bladel, gelegen tussen Beemdstraat, Zwartakkers en Postelweg.

Dat betekent dat het project van start kan gaan. In het project wordt ruimte geboden om initiatieven te ontwikkelen via een participatief proces; u krijgt als inwoner, vereniging of kleine ondernemer MKB de vrijheid om in het gebied iets moois te realiseren. U bent ook welkom als u geïnteresseerd bent in sponsoring van een initiatief. 

De plannen worden getoetst aan de vooraf gestelde kaders. Zo hebben activiteiten die vallen binnen de functies ‘recreatie’, ‘natuur, landschap en klimaatadaptatie’ en ‘sport en beweging’ de voorkeur. Daarnaast moeten de plannen passen binnen de gewenste uitstraling en zoveel mogelijk samen met anderen zijn opgesteld. U kunt de visie met de gestelde kaders vinden op www.bladel.nl/groenelong. 

In september vindt de eerste ontmoetingsavond plaats voor alle (potentiële) participanten. Wilt u ook meedoen in dit bijzondere project of graag meer informatie? Neem dan contact op met het projectteam via groenelong@bladel.nl of 0497-361636.