Pagina opties

Groter
RSS

Heksenboom in Bladel genomineerd voor Boom van het Jaar-verkiezing 2019! (02-09-2019)

Uit 148 aanmeldingen zijn er 12 bomen genomineerd, uit iedere provincie één. Voor Noord-Brabant is gekozen voor de Heksenboom van Zwarte Kaat op Landgoed Ten Vorsel.

Tot 16 oktober (12.00 uur) kan er gestemd worden via de website www.deboomvanhetjaar.nl. De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot Boom van het Jaar 2019. Deze winnaar wordt eind oktober/begin november feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year 2020. Deze Europese verkiezing bestaat sinds 2011 en wordt georganiseerd door de Environmental Partnership Association (EPA). Nederland is een van de 15 deelnemende landen.

SBNL Natuurfonds is een stichting die zich inzet voor natuur, landschap en erfgoed dat door particulieren en agrariërs wordt beheerd. Zij biedt financiële ondersteuning, zorgt voor promotie en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast beheert zij ongeveer 325 hectare aan eigen terreinen. SBNL Natuurfonds is een goede-doelenorganisatie, een zogeheten ANBI.

Fotograaf: Rob Visser