Pagina opties

Groter
RSS

Prinsjesdag 2019 (09-10-2019)

Prinsjesdag is een belangrijke dag in onze samenleving. Het is een dag van traditie en ceremonieel. Daarnaast is het een grote militaire operatie, die met uiterste precisie uitgevoerd wordt.

Zoals eerder vermeld in deze krant zijn er op 17 september drie burgers uit de gemeente Bladel naar Prinsjesdag in Den Haag geweest. Met 200 burgers uit Noord Brabant, die ieder door hun eigen gemeente waren uitgenodigd, vormden zij de ere-afzetting langs de offici√ęle route waar de Glazen Koets voorbij kwam.  

Volgens de vertegenwoordigers uit de gemeente Bladel, mevrouw Gerda de Kok en de heren Leo Brok en Harrie Vermeulen, was dit bezoek aan Prinsjesdag en de entourage hiervan in Den Haag een hele belevenis. Van dichtbij zagen zij de koning en de koningin met alles wat hen omringden voorbij komen. Het maakte indruk op hen. De hele organisatie was van een hoog niveau en de moeite waard om een keer mee te maken. Burgemeester Remco Bosma bedankt hen hartelijk voor de genomen moeite en hun inzet als vertegenwoordigers van de gemeente Bladel.