Pagina opties

Groter
RSS

Regionaal Sport- en beweegakkoord voor de Kempen (23-09-2020)

Kempisch Sport- en Beweegakkoord

Met dank aan een groot aantal partners uit diverse sectoren is het Sport- en beweegakkoord ‘De Kempen in beweging’ gerealiseerd. Partners uit de sport, zorg, welzijn, onderwijs, kinderopvang, overige maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden zijn samen tot de invulling van dit Sport- en beweegakkoord gekomen.

Hierin hebben zij ambities geformuleerd waar ze zich de komende jaren gezamenlijk voor willen inzetten. Voor de realisatie van het Sport- en beweegakkoord voor De Kempen kregen de partners hulp van sportformateurs Miriam van Moll en Johan Vermeulen van SSNB (Stichting Sportservice Noord-Brabant).

Ambities

De partners van het Kempisch Sport- en beweegakkoord formuleerden maar liefst 11 actiepunten, gericht op de ambities:

  • Inclusief sporten en bewegen – sporten en bewegen voor iedereen;
  • Van jongs af aan vaardig in bewegen – verbeteren motorische vaardigheden van kinderen;
  • Toekomst sport- en beweegaanbieders – vitale sport- en beweegaanbieders.

Wethouder Davy Jansen is tevreden met het sport- en beweegakkoord: ‘We zijn blij dat we met verschillende partners tot een gezamenlijke aanpak kunnen komen. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk inwoners laten zien hoe leuk en belangrijk sporten en bewegen is’. 

Nationaal Sportakkoord

Het Sport- en beweegakkoord voor de Kempen is een uitwerking van het Nationale Sportakkoord. Dit werd in de zomer van 2018 getekend door minister Bruno Bruins (VWS) en een aantal partners waaronder NOC*NSF. Doel van het Nationaal Sportakkoord: bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Het volledige Kempisch Sport- en Beweegakkoord kunt u hier lezen. 

De officiële ondertekening van het Kempisch Sport- en Beweegakkoord vond plaats op maandag 14 september bij X-Sport in Bladel.