Pagina opties

Groter

Dementie ambassadeurs

Om de dementievriendelijke beweging binnen de gemeente Bladel verder uit te breiden en te waarborgen voor de toekomst zijn sinds 2015 meerdere dementie ambassadeurs per dorpskern actief om op een laagdrempelige manier te fungeren als een aanspreekpunt voor mensen die te maken hebben met dementie. Dit kunnen mensen met (beginnende) dementie zelf zijn, hun mantelzorgers, familie of vrienden.

De dementie ambassadeur woont in de gemeente Bladel en is daardoor zeer betrokken en op de hoogte van signalen uit de gemeenschap. De dementie ambassadeur is een onafhankelijk persoon maar op de hoogte van de professionele en de vrijwillige dienstverlening. Hij of zij kan informatie en advies geven over (omgaan met) dementie en welke hulp- en zorgvoorzieningen er op het informele (vrijwilligers- en organisaties) en het formele (professionele) vlak mogelijk zijn. 

Wat kost het?

De ondersteuning van de dementie ambassadeurs is gratis.

Wat moet ik doen?

Wilt u in contact komen met de dementie ambassadeur uit uw kern of heeft u een vraag over (het omgaan met) dementie? U kunt de dementie ambassadeurs bereiken per e-mail: dementie@bladel.nl en via onderstaande contactgegevens.
U mag ook de dementie ambassadeur in uw dorp aanspreken.

Bladel

Dementie ambassadeur: Ilona van Bree, e-mail: dementie@bladel.nl.

Casteren

Dementie ambassadeur: Dré de Kort:  tel. 06 - 51 43 94 22.

Hapert

Dementie ambassadeur: Bets Hendriks, tel. 06 - 47 29 80 72, e-mail: j.hendriks23@chello.nl.

Hoogeloon

Dementie ambassadeur: Ria van der Putten: tel. 0497 - 68 19 84.

Netersel

Buurthulp Netersel
Op werkdagen van 13.00 tot 17.00 uur,  tel. 06 - 53 47 39 72.
E-mail: buurthulpnetersel@gmail.com